Skip to main content

Kunstig intelligens hjælper i hverdagen

04-18-2023

Måske har du hørt om ChatGPT, som er en dialogbaseret kunstig intelligens der kan føre en samtale og besvare opfølgende spørgsmål. Du kan stille komplekse spørgsmål og på sekunder vil den søge hele nettet igennem og komme med et kvalificeret svar.

Det er et meget spændende værktøj, som åbner en helt ny verden af muligheder. Og selvom det er en helt ny teknologi, kan vi allerede nu se flere fordele. Vores gode kollegaer, Ishak Zaaimia og Jacob Gopi Stentoft, bruger bl.a. ChatGPT til at hjælpe med databehandling og automatisering, samt få forklaringer og hurtige svar inden for generelle spørgsmål. De har fx brugt det til at effektivisere vores beregninger inden for energi og indeklima.

Selvom det er et imponerede – og nogle gange sjovt – værktøj, er det stadig en ny teknologi, som er præget af fejl og mangler. Derfor skal man også være varsom og opmærksom på gyldigheden af de svar, man får.

Indtil videre kan vi bruge det til at forsimple nogle processer og hjælpe med standardprocedurer, så vi får nogle hurtigere og mere præcise beregninger. Men der er stadig ingen fare for, at den kan erstatte ingeniørberegninger og -løsninger helt – der er vores menneskelige hjerne stadig langt foran.

Skal du bruge menneskelige, korrekte og effektive indeklima- og energiberegninger? 
Tag fat i os og lad os hjælpe dig videre med projektet – se mere her.

Seneste nyheder