Skip to main content

Projektdata


Bygherre

Jeudan

Beliggenhed

København K

Rådgivningstype

Installations-, Energi- og Brandrådgiver

Samarbejdspartnere

NT Consulting, Elgaard Architecture, Knud Stokbro Rådg. Ing.

Areal

5200 m²

Byggesum

145 mio. kr.

År

2020 – 2022

Entrepriseform

Hovedentreprise

Stade

Afsluttet

Moderne kontorer: Bredgade 40


Renovering af større ejendom, centralt i København. Ejendommen indrettes til moderne kontorer på 5 etager, samt butikslokale i stuen. Vi har stået for en væsentlig modernisering af indeklima og effektivisering af energiforbruget. Projektet er longlistet til Renoverprisen 2024.

I denne ejendom har vi bidraget til en væsentlig modernisering. Alle 5 etager har gennemgået en stor renovering, og alle faciliteter er moderniseret med fokus på høj kvalitet. I stuen er der indrettet nye butikslokaler ud mod Bredgade samt mødelokaler i de bagvedlæggende lokaler. I etagerne ovenover er der indrettet moderne kontorer til flere brugere.

Der er tænkt fleksibilitet ind i renoveringen fra start, således at bygningen nemt kan tilpasses nye behov. Desuden er der brugt materialer og løsninger af høj kvalitet, som kan holde i mange år. Vi har haft ansvaret for at skabe et moderne, tidsvarende indeklima og energidesign. Desuden har vi stået for brandrådgivning.

Vi har bl.a. stået for en ventilationsløsning baseret på en VAV-løsning med CTS, som er kendetegnet ved dens evne til at tilpasse luftstrømmen efter behov i forskellige områder af bygningen. Dette betyder, at ventilationen kan øges eller reduceres dynamisk baseret på faktorer som antal personer til stede, aktivitetens intensitet og tidsbegrænsninger. På den måde kan man opretholde et behageligt indeklima og samtidig minimere energiforbruget ved ikke at overventilere områder med lavt aktivitetsniveau.

Løsningen er lavet med fleksibilitet for øje og bygningen kan således ændres uden større ombygninger i ventilationsanlægget. Fx kan der etableres cellekontorer i søjlekontorer uden anlægges skal udvides eller ombygges. Der blev også lagt vægt på at sikre, at ventilationsløsningen var brugervenlig og nem at administrere for ejendommens driftspersonale. Dette blev opnået ved at implementere intuitive kontrolpaneler og interfaces, der gjorde det nemt at overvåge og justere ventilationsparametrene efter behov. Desuden er al ventilation er integreret i loftet med diffus indblæsning og skjult udsugning gennem loftpaneler, hvilket bidrager til en god æstetisk oplevelse af bygningen.